Pametno kroz 2016.

By 0 Comment
izborna-skupstina_10-12-16-_1

Ponosni na sve postignuto – donosimo pregled aktivnosti koje su obilježile 2016. godinu, a ne bi bile moguće bez vaše pomoći i podrške:

* Osnovali smo 15 Pametno ogranaka diljem Hrvatske, u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Dubrovniku, Varaždinu, Čakovcu i podružnicu Zagreb te značajno porasli u članstvu i osnažili strukturu stranke.

* Odradili smo 7 sjednica Gradskog vijeća grada Splita, za koje smo se pripremali barem po jedan ili dva dana, postavili preko 50 vijećničkih pitanja, predložili više amandmana i uz svaku primjedbu, ponudili konkretna rješenja.

* Aktivno smo sudjelovali u borbi za održavanje i potpunu provedbu Cjelovite kurikularne reforme. Pozivali smo na nastavak reforme, podržali voditeljski tim i ukazali kako su, aktualna i prethodna Vlada ne samo zaustavile reformu, već i potpuno zaboravile na obrazovanje. Nama je obrazovanje najvažnije, temelj društva koji jamči zdravu budućnost svima.

* Organizirali smo seriju javnih, edukativnih tribina Naš GUP 7/7, s ciljem i namjerom informiranja i edkuacije građana o problemima i izazovima urbanističkog planiranja te poslali čitav niz primjedbi na predložene izmjene Generalnog urbanističkog plana Grada Splita.

*Organizirali smo i druge tematske tribine i javne nastupe: o drugom mirovinskom stupu, temi važnoj za sve građane, radnike i umirovljenike, kuhali smo za splitske beskućnike, donirali specijalnu dječju bolnicu Goljak, posadili stabla za Dan planeta Zemlje. U suradnji s autoricom projekta Čitaj knjigu promovirali smo čitanje kroz koncept besplatnih knjižnica, sudjelovali u humanitarnom buvljaku “A di si ti?!”, organizirali akciju Topli dom za djecu koja žive u Domu “Nova budućnost” u Varaždinu te započeli seriju tribina Pametni razgovori u Zagrebu. Prva je tema bila Promet u gradu Zagrebu 2030. godine, a tek slijede nove i zanimljive teme važne za kvalitetan život građana na lokalnoj razini.

*U lipnju smo ugostili ugledne i drage goste na tribini Za modernu i građansku Hrvatsku, na kojoj su Boris Jokić, Ivica Puljak, Mirjana Rakić, Damir Sabol i Velimir Šonje, govorili o stanju i potrebama hrvatskog obrazovanja, znanosti, medija, poduzetništva i gospodarstva.

*Ljeto smo proveli radno, pripremajući se za izvanredne Parlamentarne izbore 2016., druge nacionalne izbore u godinu dana postojanja stranke. Pojavili smo se u svim izbornim jedinicima i ponudili još bolji, dorađen Program, pohvaljen od struke i javnosti kao najbolji u zadnjih 25 godina hrvatske politike. Unatoč izostanku saborskog mandata, zadovoljni smo prepoznavanjem Pametno na državnoj razini što nam daje motiv da se i dalje borimo za bolju, obrazovanu i gospodarski razvijenu Hrvatsku.

*U okviru kampanje za izbore, prvi smo i jedini predstavili projekciju Državnog proračuna. Željeli smo građane upoznati s funkcioniranjem državne blagajne, kako i koliko trošimo, što možemo bolje i drugačije. Kampanju je obilježilo preko 1400 medijskih objava, a obradili smo čitav niz tema, o znanosti, zdravstvu, obrazovanju, gospodarstvu i podzetništvu…

*Godinu završavamo humanitarnom akcijom Nitko ne može sve, ali svatko može malo! Akciju smo inicirali i pokrenuli kako bi korisnicima splitskog Centra za autizam pribavili informatičku i didaktičku opremu, neophodnu za svakodnevni rad i razvoj. Organizirali smo vlastitu crowdfunding platformu, omogućili kartično plaćanje donacija jer doista nitko ne može sve, ali svatko od nas može barem malo. Akcija još traje, podržite nas:

*Kontinuirano izvješćujemo javnost o našem radu, ukazujemo na nepravilnosti na lokalnoj i nacionalnoj razini, u Gradskom vijeću, Hrvatskom saboru i Vladi RH, reagiramo na nepravdu i povredu ljudskih prava, predlažemo rješenja i aktivnosti.

Sve što smo ostvarili ne bi bilo moguće bez vas koji nas pratite i naš rad činite svrhovitim. Svi zajedno pridonijeli smo ostvarenju postignuća u 2016. što nas motivira i obvezuje na isti entuzijazam u budućnosti.