Naši ljudi

By 0 Comment

PREDSJEDNIŠTVO:

5

MARIJANA PULJAK, predsjednica stranke

marijana.puljak@pametno.org

Marijana Puljak rođena je u Splitu 1971. godine. Diplomirala je elektrotehniku, smjer računarstvo, na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu 1994. godine. Nakon diplomiranja zapošljava se u tvrtki SWING informatika, a 2005. godine prelazi u Societe Generale Splitsku banku gdje i trenutno radi kao direktor odjela. Ranije je bila predsjednica udruge bivših studenata FESB-a.

Politikom se počela baviti 2010. godine kada postaje predsjednica splitskog Gradskog kotara Žnjan. Osniva Inicijativu za pametne ljude i pametan grad 2013.godine te kao nositeljica kandidacijske liste grupe birača na lokalnim izborima ulazi u Gradsko vijeće grada Splita uz osvojena 4 vijećnička mjesta.

U lipnju 2015. godine osniva stranku Pametno koja izlazi na ovogodišnje parlamentarne izbore.

 

Bazina_Natalia

NATALIA BAZINA, članica predsjedništva (Split)

natalia.tafra.bazina@pametno.org

Natalia Bazina rođena je u Splitu 1972. godine. Diplomirala je marketing na Ekonomskom fakultetu u Splitu gdje i danas živi i radi. Trenutno je zaposlena kao voditelj računovodstva u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika. 2013. stječe certifikat u području javne nabave. Jedna je od osnivača i prva predsjednica Duge (ex Mladi za mlade), prve humanitarne organizacije mladih u Splitu. Za to vrijeme završava i tečaj realitetne terapije kojeg koristi kao ispomoć u radu s vršnjacima. Još od osnovne škole amaterski se bavi fotografijom i piše poeziju. Na Melodijama hrvatskog Jadrana 1995. godine osvaja Grand Prix za tekst pjesme Bura u izvođenju Alena Vitasovića, te 1996. za najizvođeniju skladbu prethodne godine. Iz osobnog zadovoljstva rado organizira putovanja za društvo te proslave godišnjice mature za svoje kolege iz srednje škole. Veliki je filmofil i ponosna majka dva sina.

 

BRANIMIR URLIĆ, član predsjedništva (Split)

branimir.urlic@pametno.org

Dr.sc. Branimir Urlić rođen je 1979. u Splitu gdje završava osnovnu školu i gimnaziju Vladimir Nazor. Na Agronomskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je 2005., a doktorirao 2014. godine. Nakon diplome radio je kao tehnolog proizvodnje u poljoprivredno – prehrambenoj industriji. Trenutno zaposlen na Institutu za jadranske kulture i melioraciju krša u Splitu kao poslijedoktorand – asistent, a znanstveni i stručni interes su mu agroekologija, ishrana bilja i povrćarstvo te se iz navedenih područja usavršavao u Njemačkoj i SAD-u. Suradnik je na više nacionalnih i međunarodnih projekata, kao i autor više znanstvenih radova.

Oženjen, otac jednog djeteta, u slobodno vrijeme uživa u prirodi (planinarenje) i sudjeluje u akcijama civilnog društva.

domazet (1)
ŽELJKO DOMAZET, član predsjedništva (Split)

zeljko.domazet@pametno.org

Dr.sc. Željko Domazet rođen je u Splitu 1954.godine. Diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu 1978. godine, magistrirao 1986. godine, a doktorirao 1993.godine. Zaposlen je na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu od 1980.godine do danas. Dekan fakulteta je bio 2000.-2004., a prorektor Sveučilišta u Splitu 2004.-2010. godine.

Autor je oko 140 znanstvenih publikacija i 120 projekata, studija i elaborata za gospodarstvo. Predavao je na brojnim sveučilištima i fakultetima, član je više znanstvenih udruga.

 

alenharapin-slide

ALEN HARAPIN, član predsjedništva (Split)

alen.harapin@pametno.org

Rođen 1966. godine, Alen cijeli život živi i radi u Splitu. Građevinski inženjer koji od početka karijere radi na Sveučilištu, predaje betonske konstrukcije i mostove, a ujedno ih i projektira. Objavio je veći broj znanstvenih i stručnih radova, ali i jednu SF priču. U privatnom životu sretno oženjen i ima dva sina. U slobodno vrijeme puno čita i svira gitaru.

 

Stevica_Kuharski

STEVICA KUHARSKI, član predsjedništva (Zagreb)

Stevica je startup aktivist i poduzetnik na području regije. Tokom studija u Zagrebu otvorio je prvu tvrtku i akademsku naobrazbu stavio na pauzu. Aktivan je mentor u Zagrebačkom inkubatoru poduzetništva i idejni začetnik Startup Campa čiji polaznici su osigurali investicije u iznosu od 2.6 milijuna USD. Osnivač je londonske tvrtke Locodels koja donosi inovacije u vidu uzajamne ekonomije na području prijevoza i dostave. Dio 2015. godine proveo je u Sjedinjenim američkim državama gdje je detaljno upoznao rad lokalne i državne administracije s tvrtkama u ranom stadiju razvoja. Član je Upravnog odbora Akademije za politički razvoj, a kroz politički angažman želi prenijeti stečeno iskustvo na razvoj poduzetništva u Hrvatskoj.

 

puljak_i

IVICA PULJAK, član predsjedništva (tajnik stranke, Split)

ivica.puljak@pametno.org

Prof. dr. sc. Ivica Puljak rođen je u Splitu, gdje je 1994. godine diplomirao elektrotehniku na FESB-u. Tri godine kasnije je stekao magisterij iz fizike na PMF-u u Zagrebu, a 2000. godine je doktorirao fiziku na Sveučilištu Pierre i Marie Curie u Parizu. Za svoj doktorat je dobio nagradu CMS kolaboracije. Od 1994. godine je zaposlen na FESB-u, a sada je u zvanju redovitog profesora.
Najvažnije znanstveno postignuće prof. dr. sc. Ivice Puljka je otkriće Higgsovog bozona i mjerenje njegovih svojstava, kao član CMS kolaboracije u CERN-u i voditelj grupe znanstvenika iz Splita. U ovom otkriću sudjelovao je kao koordinator grupe od više od 100 znanstvenika iz cijelog svijeta, koja radi na najosjetljivijem i najpreciznijem od svih fizikalnih procesa kroz koje je otkriven i izmjeren Higgsov bozon. Član je i MAGIC kolaboracije, koja upravlja dvama teleskopima za mjerenje gama zraka na Kanarskim otocima, kao i CTA kolaboracije koja gradi novu generaciju teleskopa.
Autor je više od 500 znanstvenih radova i prezentacija na međunarodnim skupovima, kao i organizator većeg broja znanstvenih skupova, radionica i ljetnih škola. Voditelj je i suradnik na nekoliko nacionalnih i međunarodnih projekata, kao i član međunarodnih znanstvenih tijela. Aktivno se bavi promocijom i popularizacijom znanosti, kroz koje je organizirao i održao više od 200 različitih aktivnosti. Dobitnik je Ordena Danice hrvatske s likom Ruđera Boškovića za zasluge za znanost, državne nagrade za znanost, nagrade za znanost Sveučilišta u Splitu i dnevnog lista «Slobodna Dalmacija», a najdraža mu je nagrada priznanje studenata za rad u nastavi i prenošenje znanja.

 

Vlatko Silobrcic

VLATKO SILOBRČIĆ, član predsjedništva (Zagreb)

vlatko.silobrcic@pametno.org

Akademik Vlatko Silobrčić rođen je 1935. godine u Splitu, srednje i fakultetsko obrazovanje stekao je u Zagrebu, u Klasičnoj gimnaziji i na Medicinskom fakultetu na kojem je i doktorirao. Bogatu karijeru  gradio je u Hrvatskoj i inozemstvu:  Institut “Ruđer Bošković”, Zagreb (znanstveni asistent, znanstveni suradnik), Imunološki zavod, Zagreb (znanstveni suradnik, docent, znanstveni savjetnik, izvanredni i redoviti profesor, glavni direktor), u inozemstvu: Baylor University College of Medicine, Houston, Texas, SAD, (Postdoctoral fellow); M.D. Anderson Hospital and Tumor Institute, Houston, Texas, SAD (Project investigator); Massachusetts General Hospital, Harvard Medical School, Boston, Massachusetts, SAD (Visiting fellow).

Objevio je  preko 200 znanstvenih i stručnih tekstova, 2 knjige, organizirao i sudjelovao u velikom broju znanstvenih skupova, domaćih i inozemnih. U svom radu Vlatko je nagrađen Republičkom nagradom za znanstveni rad Ruđer Bošković, dobitnik je i brojnih drugih nagrada: Nagrada grada Zagreba, Državna nagrada Fran Tućan za populariziranje znanosti i Državna nagrada za životno djelo u znanosti. Redoviti je član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Medicinske akademije Hrvatske.

 

vehovec_m
MAJA VEHOVEC, potpredsjednica (Zagreb)

maja.vehovec@pametno.org

Dr. Sc. Maja Vehovec je znanstvena savjetnica u trajnom zvanju na Ekonomskom institutu, Zagreb. Doktorat iz područja ekonomije stekla je na Sveučilištu u Rijeci, a postdoktorsko usavršavanje je koristila na Cornell University (SAD) uz pomoć Fullbright stipendije. U istraživačkom radu je sudjelovala u nizu domaćih i inozemnih projekata. Istraživački interesi su vezani za institucionalnu ekonomiku, starenje stanovništva i produljenje radnog vijeka, štednju za treću životnu dob, financiranje zdravstva te financijsku pismenost. Tijekom svoje karijere predavala je osnove ekonomike, mikroekonomiku, makroekonomiku i poslovnu etiku. Nacionalni je delegat u Obzoru 2020 za područje „Europa u promjenjljivom svijetu – uključiva, inovativna i promišljenja društva“.

Ima dvije kćerke, jedna pravnica, a druga psiholog te ponosna baka dvojice unuka. Hobiji su skijanje, hodanje i plivanje. Nikada nije bila aktivna u političkim strankama iako je radila na analitičkim podlogama za vođenje javnih politika. U stranku „Pametno“ se uključila, jer su principi stranke jednaki principima na kojima se zalaže u osobnom životu. Dodatni motiv je našla u izazovu da je kritizirati lako, a sudjelovati u promjenama teško i odgovorno.

 

profilna 1

KRISTINA VIDAN, potpredsjednica (Split)

kristina.vidan@pametno.org

Kristina Vidan predsjednica je udruge Klub trudnica i roditelja Split, od njenog osnivanja 2004. godine. Fizioterapeut zaposlena u  KBC Split, udana, majka troje djece. Područje rada fizioterapija koja se bavi zdravljem žena i rani neuromotorni razvoj djece, predstavnik Hrvatske u Međunarodnom udruženju fizioterapeuta koji se bave zdravljem žene (IOPTWH), stručni suradnik na studiju fizioterapije u Splitu, voditelj radionica u okviru trajne edukacije za fizioterapeute i jedan od autora hrvatskih Kliničkih smjernica za vježbanje u trudnoći, autor programa Mame i bebe vježbaju i radionice Tehnike disanja i relaksacije na porodu. Ostala područja interesa: prirodne metode poroda, prava žene na porodu, dojenje, prava djece i rani razvoj djece.

2013. – 14. sudjeluje kao član radne skupine u procesu izrade analize, izvješća i programa Grada Splita neophodnih za dobivanja statusa Grad prijatelj djece. Trenutno je voditelj jedne od pet radnih skupina za izradu Strategije za djecu Grada Splita 2016. – 2025. godine i to za područje „Zdravo dijete u zdravom i sigurnom gradu“.

 

Ivan_Vukovic

IVAN VUKOVIĆ, član predsjedništva (Zagreb)

Ivan Vuković rođen je 1983. godine u Kutini. Diplomirao je „Ekonomiju poduzetništva“ na Veleučilištu VERN te je završio zajednički leadership program Veleučilištu VERN i Georgian Court University iz SAD-a. Od dodatne edukacije prošao je program Centra za stručno osposobljavanje i usavršavanje službenika pri Ministarstvu uprave. Zaposlen je u savjetničkoj tvrtki gdje vodi odjel zakonodavnih i regulatornih poslova. Jedan je od urednika publikacije The Legislative & Policy Journal. Autor je više znanstvenih i stručnih članaka iz područja ekonomije. Aktivno se bavi planinarenjem i trčanjem.

 

NADZORNI ODBOR:

JACQUELINE BAT

Jacqueline Bat, prof. rođena je u Zagrebu 1968. godine. Diplomirala je na Višoj medicinskoj školi Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 1991., smjer radne terapije, zatim na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu sveučilišta u Zagrebu 2008. godine. Završila je specijalističko usavršavanje iz područja Montessori pedagogije te likovnu izobrazbu na Učilištu za likovno obrazovanje kreativnost i dizajn „Studio Tanay“ i stručno usavršavanje iz područja art terapije. Od 2003. godine urednica je i voditeljica radio emisije za OSI „Nadom nošeni„ na radio Mariji. Sudjelovala u radu brojnih udruga civilnog društva, područje od posebnog interesa su joj socijalno osjetljive kulturne politike. Radi u COO „Slava Raškaj” kao učitelj defektolog, voditeljica je dva projekta u nastavi i suradnica na projektu popularizacije znanosti Instituta za Arheologiju u Zagrebu. Voditeljica je zagrebačke podružnice Zaklade „Otok Brač-negdje između mora i zvijezda“ i članica Udruženja likovnih i književnih stvaralaca grada Raba (ULIKS).

STJEPAN GRUBIŠIĆ

Mr. oec. Stjepan Grubišić rođen je 1978. godine u Splitu. Diplomirao je pravo 2004. godine na Pravnom fakultetu u Splitu, a magistrirao je na Ekonomskom fakultetu, postdiplomskom stručnom studiju smjer „Management“ 2010. godine.

HRVOJE VRANKO

Hrvoje Vranko rođen je 1959. godine u Zagrebu gdje je i diplomirao na Veterinarskom fakultetu 1993.godine. Pridruženi je član nekoliko asocijacija iz područja veterinarstva, ribarstva/akvakulture, sigurnosti hrane, zaštite prirode.