O nama

By 0 Comment

Pametno

 

Politička stranka Pametno proizašla je iz građanske Inicijative “Za pametne ljude i pametan grad” osnovane za lokalne izbore u Splitu 2013. godine.

Pametno danas okuplja veliki broj pojedinaca s bogatim znanjem, stručnim iskustvom i kvalitetnim idejama, a sve s ciljem stvaranja pametne, moderne i otvorene Hrvatske.

Mi smo umjerena stranka zdravog razuma, stranka za promociju rada, znanja i odgovornosti, stranka za pametna rješenja okrenuta budućnosti.

Pametno djeluje kao grupa slobodnih i ravnopravnih članova koji dijele temeljne vrijednosti: promicanje demokracije, odgovorno i transparentno upravljanje javnim dobrima, građanska proaktivnost, zaštita temeljnih ljudskih prava te ekonomski razvoj koji uključuje zaštitu okoliša i stvaranje dobrobiti za cijelo društvo.

MISIJA

Mi postojimo radi izgradnje moderne, otvorene, tolerantne i građanske, gospodarski razvijene Hrvatske, temeljene na obrazovanju i radu.
Kroz odgovorno i vjerodostojno političko djelovanje nudimo građanima razrađene ideje i mjere u svrhu društvenog i ekonomskog razvoja.

VIZIJA

Pametno je snažna parlamentrana stranka koja kroz izvršnu vlast osigurava funkcioniranje pravne države i održivi razvoj temeljen na znanju.
U svim većim jedinicama lokalne i regionalne samouprave participira u izvršnoj vlasti provodeći svoj program i ima predstavnike u EU parlamentu.