Borimo se protiv kriminala i primitivizma u politici

×

Poruka greške

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/marijana/public_html/pametno/includes/file.phar.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters u drupal_get_feeds() (red 394 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).

Split, 7. prosinca 2017. – Zgroženi ponašanjem bivšeg gradonačelnika, danas gradskog vijećnika, Željka Keruma, vijećnici stranke Pametno oštro su osudili njegov jučerašnji ispad u gradskog vijećnici, kao i situaciju koja je uslijedila. Vijećnica je, kažu, mjesto nulte tolerancije na nasilje i u tome nema jednakijih od drugih, svi moraju poštivati norme pristojnog ponašanja i uljuđene komunikacije.

- Oštro osuđujemo ponašanje vijećnika Keruma, a posebno izostanak reakcije predsjednika Gradskog vijeća, gospodina Šundova. Ne izreći opomenu za onakvo verbalno, a skoro i fizičko vrijeđanje je teška povreda institucije kojoj je na čelu, uvreda građana kao i svih nas vijećnika – kaže Marijana Puljak, predsjednica Pametno i potpredsjednica Gradskog vijeća grada Splita i nastavlja – Upravo je to ono protiv čega se mi borimo u politici, da je predsjednik Vijeća čovjek o kojem DORH vodi istragu, da ne osudi ponašanje svog šefa jer ga je doveo na tu poziciju, da nismo svi jednaki pred zakonom. Pa jednom netko mora reći dosta je, dosta je rodijačkih i stranačkih povlastica, dosta je korupcije i kriminala u politici.

- Ovakvi incidentni štete ugledu Gradskog vijeća i grada Splita. Mi svi, bez iznimke, moramo osuđivati ovakvu vrstu ponašanja – dodao je Jakov Prkić, vijećnik stranke Pametno, koji je jučer, nakon ovog događaja i napustio sjednicu.

U Pametno, nažalost, nisu iznenađeni ni izostankom reakcije gradonačelnika Krstulovića - Opare na ovaj incident, kad je, kažu, najvažnije zadržati fotelju, i to izgleda baš pod svaku cijenu. Od brojnih prijedloga na proračun, stranci Pametno jučer je usvojen tek jedan, i to onaj o informatizaciji rada Gradskog vijeća. Dok oni o povećanju kapaciteta skloništa za žene žrtve nasilja, smanjenju cijene cjelodnevnog boravka u školama, kupnji mjerne postaje na Karepovcu i drugi, nisu pošteno ni razmotreni.

- Na naš prijedlog da se u škole uvede građanski odgoj negativno su reagirali ne samo vladajući nego i MOST. Uskomešali su se jer ''našoj djeci ne treba građanski odgoj u školama, sada smo osrednji u Europi, a to bi nas dodatno unazadilo(?!)". Pa tko to pristaje na osrednjost, bez ambicije za boljim? Ponovo se vidjelo kome nije do obrazovanih i aktivnih građana. Dvadeset (20%) posto osvojenih glasova na lokalnim izborima daje nam nadu i vjeru da Split ipak može bolje, da samo trebamo biti strpljivi i ustrajni. Uporni u borbi za bolje sutra naše djece, za društvo znanja i obrazovanja, vrijednog rada i poštenja, nasuprot jučer iskazanom primitivizmu i nepotizmu – zaključila je Puljak.