Budućnost pripada mladima

×

Poruka greške

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/marijana/public_html/pametno/includes/file.phar.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters u drupal_get_feeds() (red 394 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).

PODRŠKA STRANKE PAMETNO GLOBALNOM ŠTRAJKU UČENIKA  

Ivica Puljak će se u petak pridružiti učenicima u prosvjedu u Zagrebu na Europskom trgu, koji se organizira i kao globalni eko-prosvjed “School Strike 4 Climate Change” 

Split, Zagreb 14. ožujka 2019. – U petak u 12:30 sati Ivica Puljak pridružit će se učenicima u prosvjedu u Zagrebu, koji se organizira i kao globalni eko-prosvjed “School Strike 4 Climate Change” i to kao znanstvenik koji godinama u svojim predavanjima naglašava kako su klimatske promjene najveći izazov današnje znanosti, a rješavat će se moći upravo kroz znanja koja će usvajati i razvijati mladi kako bi na globalnoj razini pronalazili potrebna rješenja klimatskih problema! 

Podrška je to Ivice Puljka i kao političara u ime stranke Pametno svim učenicima koji su se organizirali u Splitu, Puli, Varaždinu i Belom Manastiru i koji su se za sada organizirali u ovom prvom pridruživanju na taj način i Hrvatske globalnom eko-prosvjedu: 

- Klimatske promjene su ogroman i realan problem. Problem klimatskih promjena se može riješiti jedino i isključivo znanjem i suradnjom na globalnoj razini. Klimatske promjene najvećom mjerom su uzrokovane ljudskim aktivnostima i predstavljaju jedan od najvećih izazova današnjice.

U ovisnosti o tome kako ćemo odgovoriti na izazov klimatskih promjena ovisit će kvaliteta života nas i naše djece u budućnosti. Stoga je izuzetno važno da se svi uključimo u diskusije i akcije oko toga kako ublažiti utjecaj klimatskih promjena i kako okrenuti trendove u pozitivnom smjeru.

Budućnost po definiciji pripada mladim ljudima i zato je apsolutno važno da se oni aktivno uključe u diskusije i akcije o klimatskim promjenama. U škole treba uvesti programe edukacije o klimatskim promjenama i što mi možemo i moramo raditi da se odgovornije ponašamo prema prirodi oko nas. Svijet se treba ujedinjavati jer jedino zajedno možemo riješiti problem klimatskih promjena. Zato nam treba ujedinjena, snažna i prosperitetna Europa. Nadu da se problem klimatskih promjena može riješiti trebamo tražiti u pozitivnim primjerima, kao što je smanjivanje ozonskih rupa nakon globalnog svjetskog dogovora o zabrani štetnih plinova. Znanje i suradnja su ovdje pobijedili.

Stoga svim srcem podržavam ove prosvjede i poručujem učenicima i svim građanima da se aktivno zalažu i brinu za sebe, društvo i prirodu oko sebe. Probleme nam neće riješiti netko drugi nego mi sami, znanjem i suradnjom. Budućnost treba aktivno graditi na temeljima znanosti, razuma i humanizma, suradnjom svih ljudi svijeta. Tada se svi problemi mogu riješiti - naglasio je Ivica Puljak.