Ivica Puljak: "Bilo bi bolje da Milanović uopće nije imenovao savjetnicu"

×

Poruka greške

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/marijana/public_html/pametno/includes/file.phar.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters u drupal_get_feeds() (red 394 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).

ZAGREB, 22. veljače 2020. – Imenovanjem Jadranke Žarković na poziciju savjetnice za obrazovanje, novoizabrani predsjednik Zoran Milanović jasno je pokazao neodgovornost prema vlastitoj izgovorenoj riječi i biračima koji su mu na temelju najavljenih obećanja svojim glasovima pružili povjerenje. Naime, iako je u inauguracijskom govoru istaknuo da naša budućnost ovisi ponajprije o kvaliteti školovanja i aktivnoj vjeri u znanje kao ključ ispunjenijeg i uspješnijeg života, na odgovornu poziciju u svom timu postavio je osobu neupitne nekompetencije i upitnih političkih, ali i moralnih vrijednosti.

Poručio je to u petak član predsjedništva stranke Pametno Ivica Puljak, ističući da je Milanović u predizbornoj kampanji svašta obećao, pa tako i da će za savjetnike odabrati najbolje ljude te da će mu znanost biti jedan od prioriteta. „Kada je te lijepe riječi trebao provesti u djela, za savjetnicu koja bi trebala pokriti obrazovanje, a time i znanost, odabrao je osobu koja je bila protivnica cjelovite kurikularne reforme, u vrijeme kada je to bilo najvažnije pitanje u Hrvatskoj, za koje se nikome nije bilo teško opredijeliti“, rekao je Puljak, naglašavajući da je Žarković bila protivnica izvrsnih učenika, dok je istovremeno podržavala neke opskurne skupine u društvu, koje se zalažu za povratak Hrvatske u mračni srednji vijek.

Bivša ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, podsjetimo, u lipnju 2015. ukinula je nagradu Oskar znanja, koja se dodjeljuje najdarovitijim učenicima. Odluku je opravdala nedostatkom novca, a dodjela nagrada vraćena je tek pod pritiskom javnosti. Među ostalim, za vrijeme mandata na čelu agencije, učitelje i nastavnike poslala je na konferenciju u organizaciji udruge ‘U ime obitelji’. Prosvjetari su na tom stručnom usavršavanju imali priliku čuti da je „osoba koja je primila vjerski odgoj bolji čovjek od drugih”, kao i slušati o “opasnosti da djeca s homoseksualnim sklonostima pervertiraju njihovu djecu”. „Mislim da novi predsjednik spada u onu skupinu političara koja je naučila lijepo govoriti, ali kada ima priliku nešto učiniti, onda to napravi potpuno pogrešno ili pak ne napravi ništa jer mu nije ni najmanje stalo. U ovom slučaju bilo bi bolje da uopće nije imenovao savjetnicu, nego da je imenovao sasvim pogrešnu osobu“, istaknuo je Puljak, prisjetivši se i Milanovićevog ulaska na javnu političku scenu.

„Puno je ljudi tada bilo oduševljeno njegovim govorima i ponašanjem, no iz pozicije premijera nije činio dobra djela. Pravi karakter brzo je isplivao na površinu; svadljivost i vika u Saboru na svako pitanje koje mu se nije sviđalo, lijenost kada je trebalo zapeti i raditi i dodvoravanje mračnim snagama u društvu kada je trebalo pokazati karakter, obilježili su njegov premijerski mandat“, kazao je član predsjedništva stranke Pametno, zaključujući da zbog svega toga spornim imenovanjem nije nimalo iznenađen.