Konferencija stranke Pametno - Hrvatska bez korupcije

×

Poruka greške

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/marijana/public_html/pametno/includes/file.phar.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters u drupal_get_feeds() (red 394 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).

Pozivamo vas na Konferenciju „Hrvatska bez korupcije“, u petak, 16. studenoga od 11 do 13 sati, Velika dvorana HND-a, Perkovčeva 2, Zagreb. 

Moguća je Hrvatska bez korupcije, jer još postoje zdrave i aktivne snage i ljudi koji mogu ozdraviti hrvatsko društvo. Da postoje sposobni, a ne podobni i potkupljivi, koji znaju kako voditi antikorupcijske i antiklijentelističke politike nasuprot dosadašnjima, koje su hrvatsko društvo dovele do potpune erozije i razbijanja i ljudskih i gospodarskih potencijala i potakle masovno iseljavanje, na Konferenciji će govoriti: 

Zdravko Petak, profesor s Fakulteta političkih znanosti koji će u svom izlaganju „Kako do djelotvorne antikorupcijske politike“ govoriti o tzv. zarobljenoj državi u kontekstu raširenosti korupcije i njezinoj veličini i moći te kako se kroz mehanizme dobrog upravljanja može izaći iz te situacije. 

Vuk Vuković, politički ekonomist koji se godinama bavi istraživanjima korupcije, u svom izlaganju "Korupcija, klijentelizam i kupovanje glasova u lokalnoj samoupravi" rasvijetliti će hrvatski fenomen da veće šanse na lokalnim izborima imaju korumpiraniji gradonačelnici i načelnici te kako tome plaćamo visoku cijenu, jer što je osoba duže na vlasti to prirezi više rastu, a novac iz lokalnih proračuna se sve manje troši na komunalne i ostale potrebe građana. 

Damir Bakić, profesor s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u svom će izlaganju „Klijentelizam u akademskom svijetu“ govoriti o korupciji koja je prisutna i u akademskoj zajednici, o strahu profesora koji vlada na sveučilištima i fakultetima i što izravno ugrožava svaku progresiju društva te kako se valja protiv toga boriti. 

Dalija Orešković, zagrebačka odvjetnica govorit će o nijansama koje valja prepoznavati kod sukoba interesa, kako ih razotkrivati kod državnih i lokalnih dužnosnika te što možemo i trebamo učiniti više da bismo kao društvo postali osjetljiviji na zloćudnost korupcije i klijentelizma.

 Uvodnu riječ na Konferenciji će imati Maja Vehovec, potpredsjednica stranke Pametno i ekonomska savjetnica Ekonomskog instituta u Zagrebu. Raspravom će moderirati Helena Puljiz.

Više na FB event Hrvatska bez korupcije.

 

#DaNeIzgubimoHrvatskuTrebamoHrvatskuBezKorupcije

#SamoPametno