Nepotizam i osobni interes vladaju Splitom

×

Poruka greške

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/marijana/public_html/pametno/includes/file.phar.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters u drupal_get_feeds() (red 394 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).

Split, 6. rujna 2018. – Iako ih vladajuća većina u Gradskom vijeću, na čelu s Petrom Škorićem, cijelo ljeto uvjerava kako u Splitu nema nikakvih komunalnih problema, u Pametno navode kako su svjedoci potpuno drugačijeg stanja. Nakon  tematske sjednice koju su inicirali i na kojoj su ukazali na razne probleme te ponudili rješenja kojima bi se neke stvari dovele u red, ismijani su od gospodina Škorića koji kaže kako samo nisu spomenuli najezdu skakavaca i termita.  

- Jasno je kako u gradu mnoge stvari ne funkcioniraju. Nije nas zapala prirodna katastrofa biblijskih razmjera već politička, i to kroz nepotizam, klijentelizam i osobne interese vladajućih – kaže Jakov Prkić, gradski vijećnik Pametno i pojašnjava – Ruska turistkinja stradala je pod kotačima dostavnog vozila, borovi i dalje padaju po Marjanu, pilaju se stabla na Žnjanu pod okriljem noći. Vrhunac bahatosti je ilegalni štekat u Ulici Mile Gojsalić. Tek nakon upita novinara vlasnik ugostiteljskog objekta zatražio je od Grada dozvolu za štekat. Svo ovo vrijeme radio je bez dozvole. Iako nije formalni vlasnik, kafićem upravlja Ivica Livaja, bliski prijatelj Željka Keruma i nekadašnji član NO Hajduka. 

Grad Split je na navedenoj lokaciji, na navodno traženje stanara, uveo pješačku zonu u dužini dvadesetak metara. Nažalost pješačka zona ne štiti pješake već štekat kako preko njega ne bi slučajno prolazila vozila. Da je namjera bila štititi pješake, navode dalje u Pametno, onda bi cijela Radovanova ulica bila pješačka zona, a ne samo dvadesetak metara. Stanari su peticijom, koju su poslali i gradskim vijećnicima, dali do znanja kako oni nisu tražili pješačku zonu. 

Uz to, moralno još gora situacija je ponašanje jednog gradskog vijećnika, dodaje Prkić:

- Žalosti i činjenica što ni gradski vijećnik Saša Horvat nema ugovor za štekat kafića Ćakula koji se nalazi na mjestu nekadašnje vjenčaone. Očito je kako je koaliciji HDZ-HGS važniji klijentelizam, nepotizam i osobni interes od Grada Splita. Sa zanimanjem ćemo pratiti tko će biti članovi komisije koji će dodijeliti javnu gradsku površinu na lokaciji Gojsalića ulice u zakup, premda ju je bahati vlasnik koristio bez dozvole duži vremenski period. Ovakvi primjeri bahatosti ne bi se smjeli nagrađivati daljnjim radom, naprotiv, nikad im se više javna površina ne bi smjela dati u zakup. Do kada ovako? – zaključio je.