Nezavisna lista Zagreb i Davor Huić pridružili se strankama Pametno i FOKUS

×

Poruka greške

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/marijana/public_html/pametno/includes/file.phar.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters u drupal_get_feeds() (red 394 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).

ZAGREB, 2. lipnja 2020. – Nezavisna lista Zagreb i nezavisni kandidat Davor Huić pridružili su se koaliciji stranaka Pametno i FOKUS. Okupljajući političke snage centra, ova koalicija na izbore izlazi sa željom da ujedini političke snage, grupacije i pojedince koji žele otvoriti put za modernu, progresivnu i uspješnu Hrvatsku. „Želimo moderno i tolerantno građansko društvo koje štiti manjine, poštuje različitosti i ljudska prava. Želimo pravu alternativu HDZ-u i SDP-u, onu koja se neće bojati provoditi reforme“, kazala je na predstavljanju koalicijskih partnera čelnica stranke Pametno Marijana Puljak.

Kada je riječ o suradnji s FOKUSOM, podsjetila je da ovu stranku čine načelnici i gradonačelnici koji su u svojim lokalnim sredinama u praksi primijenili sve ono za što se Pametno zalaže već godinama. „To je odgovorno i racionalno upravljanje sredstvima građana, smanjenje poreza i nameta poduzetnicima te stvaranje dobre poduzetničke klime“, rekla je Puljak, istaknuvši da joj je izuzetno drago što se koaliciji pridružuju Nezavisna lista Zagreb i Davor Huić. „Marijana Sumpor, zastupnica u skupštini grada Zagreba, stručnjakinja je koja se dugi niz godina bavi participativnim strateškim planiranjem i upravljanjem, dok se nezavisni kandidat Davor Huić godinama zalaže za transparentno upravljanje javnim novcem i poduzetničke slobode“, naglasila je Puljak.

Prema riječima predsjednika FOKUSA Davora Nađija, pokazalo se da su Pametno i FOKUS odlična kombinacija znanja, dosljednosti i djela. „U Nezavisnoj listi Zagreb prepoznali smo partnera koji se aktivno zalaže za provođenje dobrih praksi u Zagrebu, na isti način kao što provodimo i mi u Svetoj Nedelji, poput transparentnosti javne nabave i prostornih planova. Veliko mi je zadovoljstvo da s nama na izbore ide i pionir u borbi za porezne obveznike, dakle, za sve građane i poduzetnike, Davor Huić. Gospodin Huić već godinama živi krilaticu 'manji porezi', a mi smo u Svetoj Nedelji ukinuli šest vrsta poreza“, rekao je Nađi.

Predsjednica Nezavisne liste Zagreb dr. sc. Marijana Sumpor poručila je da ova koalicija dijeli zajednički pogled u budućnost, s orijentacijom na razvoj gospodarstva u suradnji s javnim sektorom.  „Kvalitetna obnova Zagreba naš je prioritet. Zalažemo se da Zagreb bude najbolji primjer i orijentacija dobrog i uspješnog upravljanja, ali i da postignemo kvalitetno, vizionarsko i stručno promišljanje gradskog prostora, kao i kulturne baštine i kulturnog identiteta. Osim toga, imamo bogato iskustvo u područjima urbanog i regionalnog razvoja, a zalažemo se i za bolju teritorijalnu organizaciju Hrvatske. U tom kontekstu nužne su promjene Zakona o financiranju lokalne i regionalne samouprave i Lex šerifa, koje treba uskladiti s promjenama poreznih zakona, kao i boljim propisima za kvalitetnije upravljanje proračunskim rashodima“, kazala je Sumpor.

„Niz godina kroz udrugu 'Lipa' borim se za interese poreznih obveznika. Zalažem se za jednu bogatiju i uspješniju Hrvatsku, za više rada i više pravde. Zalažem se za manje poreze, efikasniju i transparentniju državu, veću odgovornost političara u trošenju našeg novaca. Taj svoj angažman sada nastavljam u jasnijem političkom kontekstu i čvrsto vjerujem da ova koalicija može isporučiti biračima ono što zaista žele – promjenu paradigme, a ne samo druge ljude u istoj vrsti igre“, poručio je nezavisni kandidat Davor Huić.