Nismo ni mi budale

×

Poruka greške

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/marijana/public_html/pametno/includes/file.phar.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters u drupal_get_feeds() (red 394 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).

PAMETNO O RESTRUKTURIRANJU ULJANIKA 

''Nema te budale u svijetu koja će pokriti dosadašnje dubioze Uljanika'' - kaže njihov novi 'službeni' strateški partner. Brodosplit kreće od početka, od nule, jer kažu država treba riješiti stare dugove Uljanika, što je apsurdno, smatraju u Pametno. Zašto bi država, zapravo građani, sada sanirali Uljanik i bili te budale, a sve zbog nesposobnih i neodgovornih uprava brodogradilišta 

Split, Zagreb 9. veljače 2019. – Novoizabrani strateški partner Uljanika tek treba izraditi plan restrukturiranja koji uključuje i novo sudjelovanje države u spasu posrnulog brodogradilišta. Nakon lanjskih 2,5 milijardi kuna poreznih obveznika za jamstva Uljaniku, Brodosplitov plan je da država da još 10,5 milijardi kuna za njihov spas. Neviđeno krivo postavljen proces i pogrešne odluke, poručili su danas iz stranke Pametno. 

- Država Hrvatska ne treba više dati niti jednu kunu za brodogradilišta. Sve što ona treba je stvoriti uvjete za razvoj industrije, koja ne mora biti brodograđevna, barem ne u ovakvom obliku. Pod  stvoriti uvjete ne mislimo na davanje subvencija, što je svakoj Vladi omiljeno, jer može s tim odmah mahati na TV-u. Barataju milijardama kuna kao pijani milijunaši jer to nisu njihove kune, to je novac nas građana koje nitko nije pitao želimo li biti novi strateški partner Uljaniku. Brodosplit zapravo i nije strateški parner, oni žele doći na gotovo, kad država, odnosno svi mi, saniramo stare nebuloze i nagomilane dugove, kaže Maja Vehovec, potpredsjednica Pametno i dodaje –Država treba smanjiti poreze i ostala davanja, drastično pojednostaviti poslovanje, povećati sigurnost naplate, dodatno rasteretiti izvoz, rasteretiti maksimalno svako novo zapošljavanje u sektoru za kojeg smatra da je budućnost razvoja industrijske proizvodnje u Hrvatskoj. Za  to sve treba imati strategiju i smanjiti državnu potrošnju i broj zaposlenih na proračunu. 

Apsurdno je da prethodne Uprave ne snose baš nikakvu odgovorost već da svi mi, umjesto u nove škole, vrtiće i infrastrukturu, ulažemo u posrnuli Uljanik. Uprava mora odgovarati svojim vlasnicima zašto su ostali bez svoje imovine dok se vlasnici trbaju zamisliti zašto su šutili dok je firma propadala, ističu dalje u Pametno

- Brodogradilišta  koja su sad u problemu došla su do točke s koje nema povrata. Stečaj je nužan, vjerovnici, među kojima je i država, naplatit će dio svojih potraživanja kroz prodaju brodogradilišta partneru koji može tako imati pravi „početak od nule“, a država bi smanjila trošak umjesto da ga i dalje povećava. Hrvatske vlade se nikad nisu ozbiljno bavile industrijskim razvojem, ako ne računamo kriminalnu pretvorbu i privatizaciju iz devedesetih godina. Nikad nije bilo smislene strategije industrijskog razvoja, a vrući krumpir brodogradnje riješili su tako da su u splitsko brodogradilište upumpali mnogo našeg novca i prepustili ga privatnom partneru, a posljedice takvog rješavanja i danas su očite – zaključila je Vehovec