Novi izbori u Gradskom kotaru Žnjan

×

Poruka greške

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/marijana/public_html/pametno/includes/file.phar.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters u drupal_get_feeds() (red 394 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).

U nedjelju, 21. listopada ponavljaju se izbori za kotarsko vijeće Gradskog kotara Žnjan. Ekipa Pametno nastupa u istom sastavu:

1. Sani Mardešić

2. Kristijan Bečić

3. Maja Pivčević

4. Mladenka Vrcelj

5. Tonći Vatavuk

6. Renato Čupić

7. Marijana Puljak

Zašto birati Pametno? Zato što smo se godinama zalagali za školu, zajedno s roditeljima s Pazdigrada borili protiv gradske i državne administracije i sporosti, i uspjeli smo. Djeca su u školskim klupama nove i moderne škole, u svom kotaru. Dokazali smo da je moguće. Sad idemo po nove uspjehe! Zalagat ćemo se i za postavljanje ukopanih “nevidljivih” kontejnera prilagođenih razvrstavanju otpada i kanti za pseći izmet zajedno s rukavicama, dovršetak postojećih prometnica i poboljšanje prometne povezanosti (Lovrinačka, etapno uređenje Puta Žnjana, rotor kod Plodina i teniskih terena, dovršetak Puta Duilova s pločnikom...) i označavanje novih parking mjesta na postojećim prometnicama (na nogostupima gdje je to moguće, pretvaranjem dvosmjernih ulica u jednosmjerne) te za gradski vrtić pored nove škole, sadržaje za djecu i izgradnju street - workouta prema već izrađenom projektu.

Što smo radili u prteklom mandatu? Vijeće kotara Žnjan je u periodu od 01.09.2017. do 01.05.2018. što svojim sredstvima, što u dogovoru s Gradom, napravilo :

1. Rekonstrukcija zelene površine - sjetva trave, sadnja 3 stabla i grmolike ograde površine cca 1000 m2 Biogradska ulica.

2. Postavljanje stupića u Makarskoj 2 i zatvaranje ulaza vozilima u unutrašnje dvorište.

3. Rekonstrukcija zelene površine - u tom istom dvorištu u kojem smo onemogućili parkiranje - gradnja zidića koji zaustavljaju odron zemlje te sjetva trave cca 200m2.

4. Rekonstrukcija nogostupa(kocke) u Biogradskoj, nasuprot okretišta autobusa.

5. Rekonstrukcija nogostupa(asfalt) u Žnjanskoj ulici, ispod košarkaškog i balotaškog igrališta.

6. Rekonstrukcija nogostupa(asfalt) u Žnjanskoj ulici na strani Mertojaka i postavljanje mobilnog reciklažnog dvorišta - jedino mobilno reciklažno dvorište koje je postavljeno u Splitu.

7. Saniranje velike rupe na parkingu između Žnjanske i Biogradske ulice.

8. Izrada rukohvata:Stonska-Rovinjska u dužini od 30-ak metara uz stepeništa.

9. Bojanje metalne ograde:Stonska-Rovinjska u dužini od 50-ak metara.

10. Postavljanje 7 klupa u ulicama Biogradska i Primoštenska.

11. Postavljanje niske i visoke ograde iznad provalije, kraj Sv. Lovre u dužini od 80 m.

12. Postavljanje ogledala za izlaz s parkinga na križanju Makarske i Tučepske.

13. Postavljanje niskih graničnika u Tučepskoj kako bi se zaštitila zelena površina od parkiranja i opskrbnih vozila.

14. Formiranje zaustavnog mjesta za opskrbu s okomitom i vodoravnom signalizacijom u Tučepskoj ulici.

15. Izgradnja 3-5 uspornika u Tučepskoj.

16. Postavljanje bolje signalizacije i zaštitne ograde na dnu Lovrinačke, prije skretanja za OS- 13 zbog povećanog prometa i kretanja djece u školu.

17. Izgradnja 40 m nogostupa na nedovršenom i strmom dnu Lovrinačke ulice zbog sigurnijeg kretanja pješaka, a posebno učenika prema školi, zajedno s ugibalištem za zeleni otok i mješovite kontejnere.

18. Uređenje nogostupa i pješačkog prijelaza preko Rašeljkine te izrada ugibališta za kontejnere (zeleni otok) na vrhu Pazdigradske od budućeg rotora u dužini 50 m.

19. Izgradnja 10 rasvjetnih stupova ispod ulice Put Žnjana prema moru.

20. Pronađena je parcela te izrađena projektna dokumentacija za vježbalište u Primoštenskoj.

21. Uređenje 40 m nogostupa na Putu Duilova, između skretanja za Vinogradsku ulicu i proširenja za autobusnu stanicu. 

Što se društvenog života tiče, organizirana je božićna predstava u atriju nove škole Žnjan – Pazdigrad za djecu predškolske dobi, u dogovoru s ravnateljem škole i kotarskim vrtićima, gdje su djeca pripremila program, a kotar je pripremio poklone za svu djecu. Višak poklona dan poslije doniran je humanitarnoj akciji prikupljanja poklona za djecu čiji roditelji to nisu bili u mogućnosti sami napraviti.