Pametan i napredan glas u Zagrebu

Split, Zagreb 21. siječnja 2018. – Predsjedništvo stranke Pametno danas se u Zagrebu sastalo sa članovima predsjedništva stranaka GLAS i IDS. Razgovaralo se o zaključcima 1. Liberalnog foruma, održanog u prosincu 2017. u Zagrebu pod nazivom 'Kako do slobodnog društva i pravne države?' i mogućnostima buduće suradnje kroz 2018. godinu. Hrvatska se bez dvojbe, smatraju čelnici triju stranaka, nalazi na prekretnici i spremna je za jačanje građanskog liberalnog centra. Tim je povodom Marijana Puljak, predsjednica Pametno izjavila:

- Istinske liberalne vrijednosti u Hrvatskoj su zadnjih godina zaboravljene i zapostavljene, zbog čega je važno da ih našim radom ojačamo, da doista izgradimo modernu, tolerantnu, građansku Hrvatsku. Na tragu ove suradnje i želje da takvu Hrvatsku zaista i ostvarimo, Pametno u veljači, 24. veljače 2018. organizira Forum pod nazivom 'Obrazovanje i mladi'.
Od početka djelovanja Pametno, mi ističemo važnost obrazovanja za budućnost našeg društva. Ono je temelj razvoja, poseban javni i društveni interes, razvojni prioritet Hrvatske jer se njime oblikuju uvjeti i društvenog i gospodarskog i kulturnog rasta. I ono najvažnije, obrazovanje potiče osobni razvoj pojedinca, kreativnost i inovativnost, razvoj osobnog kritičkog promišljanja, što Hrvatskoj danas treba. Želimo motivirati mlade ljude, postići da nakon završenog školovanja ostanu živjeti i raditi u uređenom društvu u kojem će moći ispuniti svoje ambicije i ostvariti sve svoje potencijale. Kroz Forum ćemo ponuditi ideje i prijedloge kako postići promjene koje neće biti samo formalne, tek ‘mrtvo slovo na papiru’ i kako doista unaprijediti odgojno - obrazovni sustav Hrvatske, u skladu sa zahtjevima suvremenog svijeta.