Pametno Zagreb podnijelo prijave protiv Milana Bandića

Zagreb se voli Pametno

Zagreb, 13. svibnja - Zbog trošenja novca iz gradskog proračuna za izbornu promidžbu kao kandidata za gradonačelnika za Zagreb u Lokalnim izborima 2017. zagrebačka podružnica stranke Pametno podnijela je prijave protiv Milana Bandića Povjerenstvu za sukob interesa te Državnom izbornom povjerenstvu prema Zakonu o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe.

Naime, tijekom Međunarodnog praznika rada koji Zagrepčani tradicionalno obilježavaju u Maksimiru aktualni gradonačelnik Milan Bandić je dijelio karanfile s oznakom svoje stranke, a oko njega su bili volonteri njegove stranke odjeveni u majice stranačkih obilježja. Istodobno, na službenim stranicama Grada Zagreba gradonačelnik Bandić se pohvalio kako je i ove godine tradicionalno Grad Zagreb darivao građane grahom i karanfilima.

Milan Bandić je koristio ovlasti gradonačelnika u svojoj izbornoj kampanji i time ostvarivao privatne interese na štetu javnog interesa koristeći građanski tradicionalni skup za vlastitu političku promidžbu. O događaju su izvještavali svi lokalni i nacionalni mediji, te prikazali snimke i fotografije aktualnog gradonačelnika okruženog stranačkim obilježjima,  čime je Milan Bandić dodatno iskoristio proslavu Prvog svibnja za svoju izbornu promidžbu s obilježjima i sloganima koje koristi u ovoj kampanji.