Puljak: Vodit ćemo Split

×

Poruka greške

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/marijana/public_html/pametno/includes/file.phar.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters u drupal_get_feeds() (red 394 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).

Split, 3. svibnja 2017. – Stranka Pametno prva je danas predala i više od potrebnog broja potpisa za kandidaturu Marijane Puljak za gradonačelnicu Splita. Na predaji joj se pridružilo i 18 njezinih kolega, uvjerenih da će baš oni činiti većinu u Gradskom vijeću grada Splita. Dobro raspoloženje nisu krili.

- Odlično smo raspoloženi jer nam sami Splićani svakodnevno podižu raspoloženje i uvjereni smo da će baš nas birati na izborima. Neki od naših protukandidata pokušali su svakakvim lažima i smicalicama protiv nas, ali ljudi nisu glupi i samo su im dali još razloga da izađu na izbore 21. svibnja i izaberu Pametno i mene za gradonačelnicu – samouvjerena je bila Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno i kandidatkinja za gradonačelnicu Splita.

U gradsko izborno povjerenstvo došlo je dosta članova i simpatizera stranke Pametno, kao i prvih 18 s njihove liste za grad Split. Tako Marijanu Puljak, informatičarku i gradsku vijećnicu u prošlom sazivu, na listi prati Jakov Prkić, fotoreporter i donedavni gradski vijećnik, a koji je ujedno i budući dogradonačelnik za suradnju s gradskim kotarevima i mjesnim odborima te za komunalne djelatnosti i sport. Druga dogradonačelnica, Natalia Tafra Bazina, koja će biti zadužena za financije i društvene djelatnosti, je trenutačno voditeljica računovodstva u muzeju, a prije toga radila je niz godina u privatnom sektoru. Na listi ih slijedi Sani Mardešić, aktualni predsjednik kotara Žnjan, diplomirani ekonomist, koji radi kao informatičar, a uz to je i sportaš veslač i rekreativni tenisač. Kristina Vidan je predsjednica splitskog ogranka stranke, kao i predsjednica udruge Klub trudnica i roditelja u Splitu, a inače je fizioterapeut u splitskoj bolnici. Na listi je i Renato Čupić, direktor prodaje i marketinga, a ujedno i jedan od autora Zakona o sportu, kao i sportski voditelj Torcida kupa u Splitu. Slijedi Ante Renić, diplomirani ekonomist, zaposlen u velikom građevinskom koncernu, s bogatim iskustvom u prodaji, a koji se rekreativno bavi borilačkim sportovima. Među budućim gradskim vijećnicima je i Branimir Urlić, doktor znanosti iz područja agronomije, dugo godina građanski aktivan u zaštiti javnog dobra i zaštiti prirode i okoliša. Slijede ga Nera Perišić Letica, splitska poduzetnica i jedna od osnivačica udruge MoSt te Marijana Pezelj, diplomirana elektrotehničarka, zaposlena u CARNetu, u kojem se bavi primjenom novih tehnologija u edukaciji.
U gradsko vijeće stranka Pametno na svojoj listi još šalje i Marianu Bucat, arhitekticu, Luku Baričića, arheologa i jednog od voditelja nedavno održanog Marša za znanost, potom Đanija Vrsalovića, inženjera strojarstva i voditelja projekata te člana Aerokluba Split i Ivanu Kružić, docenticu Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti. Stručnu ekipu različitih profila prati i Lucia Tenžera, koja radi kao turistički vodič i prevoditelj, a koja je ujedno i ronilac. Slijedi je Željko Domazet, redoviti profesor strojarstva i šef Katedre za konstrukcije na FESB-u, potom Maja Pivčević, stručna suradnica psiholog u školi, a 18. na listi je Ivica Puljak, doktor fizike, redoviti profesor na FESB-u i predavač na stranim sveučilištima, jedan od naših najboljih i najpoznatijih znanstvenika te član tima koji je otkrio Higgsov bozon u CERN-u, kao i voditelj grupe znanstvenika iz Splita. Na listi za Split stranke Pametno još je jedan istaknuti znanstvenik, Janoš Terzić, profesor s Medicinskog fakulteta, ali i brojni drugi Splićani, koji su se već dokazali u svojim karijerama i drugim područjima.

- Jako sam ponosna na našu listu, koju čine pošteni, normalni, stručni i vrijedni ljudi, koji su se već dokazali u svojim životima i sada su spremni svoja znanja i entuzijazam staviti na raspolaganje najdražem Gradu i općem dobru. Sigurna sam da će to Splićani znati prepoznati 21. svibnja – zaključila je Marijana Puljak pri predaji liste.