Stop vršnjačkom nasilju!

×

Poruka greške

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/marijana/public_html/pametno/includes/file.phar.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters u drupal_get_feeds() (red 394 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).

PAMETNO SPLIT OBILJEŽILO DAN RUŽIČASTIH MAJICA

Želimo da se zaustavi val vršnjačkog nasilja kojem je u Hrvatskoj izloženo svako četvrto dijete, a to je jedino moguće edukacijom i prevencijom kroz građanski odgoj u školama, poručili su danas iz stranke Pametno, obilježavajući Dan ružičastih majica 

Split, 27. veljače 2019. – Posljednja srijeda u veljači dan je kada, više nego inače, više nego sve druge dane u godini, svi zajedno trebamo reći glasno NE vršnjačkom nasilju, poručili su danas iz stranke Pametno. Prigodno, ovaj su dan obilježili na splitskoj Rivi, baš na mjestu nedavnog nasilja nad igračima Crvene zvezde. 

- Želimo zaštititi djecu i mlade od vršnjačkog nasilja, čijem porastu nažalost svakodnevno svjedočimo na ulicima, u školama, u obiteljima, ali i na društvenim mrežama. Okretanje glave, zataškavanje i prebacivanje krivnje na roditelje neće riješiti problem. To je moguće jedino ako otvoreno pričamo o tome i konstantno radimo na prevenciji nasilja kroz edukaciju – kaže Kristina Vidan, predsjednica ogranka Pametno Split i gradska vijećnica i dodaje – Trebamo građanski odgoj u školama. To je izvrstan način prevencije kroz koji se djecu uči toleranciji, prihvaćanju različitosti i mirnom načinu rješavanja problema i mogućih sukoba. Konflikt ne smije rezultirati fizičkim ili verbalnim obračunom, a rasprava se mora voditi argumentima i uvažavanjem tuđeg mišljenja, kad je ono i drugačije od našeg osobnog.

'Žigosanje' u zadarskoj školi i brojni drugi slučajevi vršnjačkog nasilja koji ne završe u medijima, a stalno se događaju, potaknuli su članove splitskog ogranka Pametno da izađu na ulicu i ukažu na toliko potrebnu prevenciju i alate sprječavanja nasilja.

- Godinama podržavamo ovaj hvalevrijedan projekt jer nasilje nema opravdanje ili izgovor, jednostavno ga ne smije biti. Tolerancija, otvorenost, solidarnost, to su riječi za koje želimo da opisuju naš grad i cijelu Hrvatsku. Verbalno ili fizičko maltretiranje među djecom i mladima moramo spriječiti edukacijom od najranije dobi, još od vrtića i kroz obrazovanje na svim razinama. To je jedini pravi odgovor na val nasilja koje je u stalnom porastu, osobito zadnjih godinu dana – dodao je Marin Ružić – član Predsjedništva Ogranka i predsjednik Foruma mladih stranke Pametno.