Zabit ćemo gol iz centra

×

Poruka greške

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/marijana/public_html/pametno/includes/file.phar.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters u drupal_get_feeds() (red 394 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).

Čelnici i kandidati koalicije Stranke s Imenom i Prezimenom, Pametno i Fokusa održali su u nedjelju nogometni performans na Trgu sv. Marka, ispred zgrade Sabora. Tom su prilikom zaigrali nogomet u hrvatskim dresovima i poručili HDZ-u da će im „zabiti gol s centra“. Nositeljica liste koalicije u I. izbornoj jedinici Dalija Orešković istaknula je da se Hrvatska promiče poštenjem, pravednošću i transparentnošću te da su utakmicu odigrali kako bi ukazali na to da se Hrvatska mora obraniti i da se za nju moramo boriti i u miru.

„Kada ovaj dres obuče lopov, onda je Hrvatska opljačkana. Kada ovaj dres obuče lažljivac, onda je Hrvatska oklevetana. Kada ga obuče kukavica, onda je Hrvatska izdana. Među ovim ljudima ovdje, nositi ovaj dres je odgovornost za budućnost. Oni koji su ga nosili 1991. uložili su ga u one koji će ga jednako časno nositi 2021. Svatko u svoje vrijeme, svatko na svojem zadatku“, rekla je Orešković, naglasivši da je zadatak obraniti hrvatsku budućnost od onih kojima je ona nebitna jer se ne mogu suočiti niti s vlastitom prošlošću.

Ivica Puljak iz stranke Pametno, kandidat na listi koalicije u I. izbornoj jedinici, kazao je kako je Hrvatska s pravom ponosna na svoje sportaše koji su među najboljima u svijetu, ali i da bi jednako tako trebala biti ponosna na uspjehe ljudi koji su najbolji u znanosti, obrazovanju i kulturi. „Kao što čekamo sportaše nakon velikih svjetskih uspjeha, trebali bismo dočekivati i hrvatske pobjednike znanstvene olimpijade, a onda ih u državi nakon toga postavljati na ključna upravljačka mjesta, a ne ih još tjerati van, jer se ta mjesta namještaju stranačkim uhljebima“, rekao je Puljak. „Ponosan sam kada u svijetu vidim kolege znanstvenike koji vode važne institute ili projekte, jer to su hrvatski reprezentativci s kojima mi je drago igrati za ovaj dres“, zaključio je.

Prema riječima Davora Nađija, predsjednika Fokusa, Hrvatska je uspješna sportska nacija, ali to nije preslikala na gospodarstvo. „Potencijal postoji, ali nestabilan pravni okvir i preveliko porezno opterećenje guše rast inovativnih poduzeća. Pošteno i efikasno pravosuđe i manje porezno i regulatorno opterećenje će takvim poduzećima omogućiti rast“, poručio je Nađi. Kako je pak naglasio Boro Nogalo, nositelj liste u II. izbornoj jedinici, koalicija će se snažno boriti protiv uhljeba i negativne selekcije, s ciljem da se u Hrvatsku vrate mladi, dok je Davor Huić, nositelj liste u IV. izbornoj jedinici, najavio objavu „crne knjige“, koja će razotkriti brojne primjere rasipanja javnih sredstava.