6. sjednica Županijske skupštine - AMANDMANI

Na 6. sjednici Županijske skupštine Splitsko - dalmatinske županije, između ostalog, odlučivalo se i o Proračunu Županije za 2018 godinu.

Dnevni red sjendice: 6. sjednica Županijske skupštine

Pametno je na spomenuti proračun uložilo tri (3) amandmana, s ciljem usmjeravanja županijskih sredstava za javni, opći interes, za stvarnu pomoć građanima Splitsko - dalmatinske županije. Prijedlog proračuna je, kao i većinu prethodnih godina, loš. Županija je izgleda zadovoljna kako stvari funkconiraju pa vladajući žive u zabludi kako nam promjene nisu potrebne. Proračun je računovodstveno usklađen, ali nema nikakvih smjernica niti ciljeva za iduće tri godine, nema poreznih rasterećenja jer je preduvjet za to stvarna, a ne deklarativna reforma loklane samopurave. 

- Županija je dakle velik, neefikasan aparat koji služi za protok javnog novca - istaknuo je Ante Renić, predsjednik županijskog kluba Pametno.

Od 3 predložena amandmana, o Domu zdravlja, uvođenju građanskog odgoja u škole te financiranje liječenja inovativnim lijekovima, niti jedan nije prihvaćen. 

Predložili smo preraspodjelu sredstava koja bi omogućila dodatne specijalizacije koje su nužne za poboljšanje usluge Doma zdravlja, zatim, s obzirom na napredak znanosti koji stvara iznimno efikasne lijekove za do sada neizlječive bolesti i nevoljkost države da financira liječenja istima, predlažili smo da Splitsko – dalmatinska županija financira liječenja inovativnim lijekovim oboljelima s područja Splitsko – dalmatinske županije.