8. sjednica Županijske skupštine

5. ožujka 2018. održana je 8. sjednica Županijske skupštine na kojoj se, između ostalog, raspravljalo o programu rada Skupštine, raspoređivanju sredstava Proračuna SDŽ namijenjenih financiranju političkih stranaka, o uvrđivanju opravdanosti interesa za održavanje veće učestalosti na državnoj brzobrodskoj liniji Rogač - Stomorska - Milna - Split, programu sustavnog gopodarenja energijom na području SDŽ i dodjeli velikog broja koncesija na području Županije. 

Program rada Skupštine za 2018. nismo mogli prihvatiti. Pitamo se čemu traže prijedloge od nas opozicije kad gotovo ništa ne prihvate... Od 23 prijedloga Pametno, čak ih 16 nije usvojeno. Svi koji se tiču rada Županije i županijskih tvrtki, odgovornosti u poslovanju i raspolaganju proračunskim sredstvima nisu prihvaćeni. To dovoljno govori o namjerama pukog izglasavanja predloženih akata. Mi smatramo kako rad Skupštine mora biti sadržajan i aktivan, da sve proračunske korisnike motivira na odgovorniji rad. 

Najveći problem predstavlja ipak točka dnevnog reda o dodjeli koncesije za splitsku plažu Bene. O tome smo, uoči same sjednice, održali konferenciju za medije, s prijedlogom da se sporna točka povuče sa sjednice i poništi natječaj te smo ponudili dva moguća rješenja. Umjesto da se poznata splitska plaža Bene, na dugih 15 godina, prepusti Željku Kerumu u koncesiju, pozvali smo još jednom županijsku koaliciju HDZ-HGS na moralnu, političku i građansku odgovornost i predložili: 

  • povjerite Gradu Splitu mogućnost davanja koncesija na pomorskom dobru, ili
  • stvarno omogućite drugim tvrtkama, nepovezanima sa Željkom Kerumom, da se jave na natječaj.

 Dnevni red - 8. Sjednica Županijske skupštine