Županijski vijećnici stranke Pametno

×

Poruka greške

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/marijana/public_html/pametno/includes/file.phar.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters u drupal_get_feeds() (red 394 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).

Predstavljamo vam županijske vijećnike stranke Pametno. Nakon danas uspješno održane konstituirajuće sjednice Županijske skupštine, najavljujemo novi i drugačiji pristup politici u Skupštini. Radit ćemo za dobrobit svih građana jednako i transparentno upoznati javnost s djelokrugom rada Županije: 

1. Lucija Puljak rođena je 21. listopada 1952. u Supetru na Braču. Diplomirala je pedagogiju, magistrirala metodiku hrvatskoga jezika i književnosti te doktorirala lingvistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Živi i radi u Pučišćima na otoku Braču. Zaposlena je u OŠ Pučišća, kao ravnateljica škole. Tijekom cijeloga radnog vijeka, koji je provela na različitim poslovima u neposrednoj odgojnoobrazovnoj praksi, bavila se znanstvenoistraživačkim i stručnim radom. Znanstveni i stručni rad temelji na metodologiji i metodici poučavanja te dječjem kognitivnom i jezičnom razvoju. Na tom iskustvu kreirala je i objavila mnogobrojne udžbenike za osnovnoškolsku djecu, priručnike za učitelj te znanstvene i stručne članke. Od 2004. godine sudjeluje u raznorodnim i različitim stručnim povjerenstvima čiji je zadatak uvoditi promjene u hrvatski sustav obrazovanja. Dodatnim edukacijama stekla je kompetencije za kreiranje i provođenje projekata koji se financiraju iz EU fondova. Angažirana je u međunarodnim partnerstvima (osobito hrvatsko-francuskim) usmjerenim na edukaciju mladih i očuvanje baštine. Za taj je rad odlikovana visokim francuskim odličjem iz reda Palmes Academiques. Predsjednica je Hrvatskoga fotosaveza, Udruge za otočki razvoj „Brač“ i Fotokluba „Foto Roko, a potpredsjednica Hrvatske zajednice tehničke kulture.

„Načela stranke Pametno sukladna su mojim načelima i životnoj praksi: pridonijeti boljitku zajednice, aplicirati znanstvena dostignuća u sva područja života, praktično djelovati na održivom gospodarenju svim resursima, od ljudskih do prirodnih i kulturnih, živjeti ono što govoriš! Navedena načela nastojim implementirati ponajprije na području obrazovanja, a stranka Pametno je jedina stranka za koju znam da je obrazovanje istaknula kao središnju točku interesa.“

2. Ante Renić rođen je u Splitu 1974. godine. Oženjen, otac dvoje djece, diplomirao na Ekonomskom fakultetu Split 1998. Pouzdana i profesionalna osoba s petnaestogodišnjim iskustvom u prodaji, vođenju prodajnih timova, osvajanju novih tržišta i ostvarivanju zadanih planova. Zadnjih devet godina zaposlen u građevinskom koncernu Strabag kao voditelj prodaje betona. U poslovnoj karijeri prošao više domaćih i stranih firmi na mjestima od regionalnog voditelja prodaje do izvršnog direktora područja. U slobodno vrijeme rekreativno se bavi borilačkim sportovima.

"Nakon nekog vremena shvatio sam da biti apolitičan nije pravi odgovor na nezadovoljstvo radom političkih struktura u državi. Potrebno je se aktivirati, jer je vjerodostojna politika jedini način na koji možemo mijenjati stvari kojima nismo zadovoljni, a Pametno sam prepoznao kao opciju koja odgovara mojim pogledima na život i svijet."

3. Natalija Rajčić rođena je 1965. u Šibeniku. Diplomirala je na Tehnološkom fakultetu u Splitu, smjer polimerno inženjerstvo. Radila je u tvrtki Dalmed u Splitu u svojstvu diplomirane inženjerke prehrambene kemijske tehnologije, zatim kao profesorica fizike u srednjoj prirodoslovno-tehničkoj školi u Splitu te vodila vlastitu firmu u području obrazovanja. Članica je glazbene udruge Belcanto čemu prethode položeni ispiti međunarodnih seminara iz područja solo pjevanja. Voditeljica je projektnog centra u Splitu udruge Održiva zajednica u okviru koje je organizirala više predavanja iz različitih područja. Sudjelovala je u dobrotvornim koncertima i bavi se volonterskim radom.

„Jednostavno sam sigurna da društvo ima svoj tijek razvoja naprijed. Željela bih da i svi mi u RH osjetimo što to doista znači napredak uz temelj jedne zdrave politike, vodeći pri tome računa o svim segmentima u društvu te da povrh svega budemo socijalno osviješteni prema svim ranjivim skupinama. To sam pronašla u programu stranke Pametno.“

4. Igor Skoko rođen je u Sarajevu 1986. godine. Magistrirao je pravo u Splitu 2012. na temu povijesti ljudskih prava i stanju ljudskih prava u Jugoslaviji. U karijeri je radio u raznim područjima: u državnoj službi, financijama, turizmu i menadžmentu. Aktivno se stjecanjem novih znanja iz područja prava, ekonomije, politike, znanosti itd.

"Politika je najefikasniji način za mijenjanje društva na bolje, a Pametno je stranka sjajnih ljudi s kojima dijelim želju za modernom, otvorenom i građanskom Hrvatskom, efikasne javne uprave i jakog gospodarstva."