Unija Kvarnera pridružila se strankama Pametno, FOKUS i NLZG

×

Poruka greške

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/marijana/public_html/pametno/includes/file.phar.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters u drupal_get_feeds() (red 394 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).

RIJEKA, 8. lipnja 2020. – Unija Kvarnera novi je partner stranaka Pametno, FOKUS i Nezavisna lista Zagreb, čime je ova koalicija dobila pojačanje na području Rijeke i Kvarnera. Kako je na predstavljanju koalicije u Rijeci istaknula predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak, suradnja s Unijom Kvarnera odraz je obostrane želje za usmjeravanjem Hrvatske prema uspješnijem i transparentnijem društvu.

"Jako nas veseli da smo ponovno udružili snage. Time pokazujemo da je sve više nas kojima je dosta ustaljene politike i potrošenih modela vladanja u Hrvatskoj, pa i ovdje u Rijeci. Naša koalicija zalaže se za uređenu, modernu europsku državu i vlast koja će vladati pošteno i odgovorno trošiti novac, za reformu pravosuđa i obrazovane građane, koji će kritički misliti i birati vlast”, kazala je Puljak.

Prema riječima predsjednika FOKUSA Davora Nađija, sposobnost dobrog upravljanja u kriznim situacijama, što je garancija uspjeha, Unija Kvarnera pokazala je u korona krizi, kada se predsjednik te stranke, Marko Boras Mandić, našao na čelu Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije. „Ovim okupljanjem postajemo jedina opcija izvan glavnog duopola stranaka s pokrivenom cijelom 7. izbornom jedinicom, koja se proteže od Zagreba do Primorsko-goranske županije. Jačamo poziciju u 9. izbornoj jedinici, ali i dajemo iznimno kvalitetnu alternativu građanima Istre i Kvarnera u 8. izbornoj jedinici”, rekao je Nađi.

Predsjednica Nezavisne liste Zagreb Marijana Sumpor podsjetila je na stihijsko nestajanje radnih mjesta u proteklim desetljećima, istaknuvši da ih je samo u Rijeci izgubljeno oko 40.000. „Nažalost, sadašnja kriza uzrokovana pandemijom imat će katastrofalne posljedice za ukupno gospodarstvo, uključujući industriju i turizam. U ovoj koaliciji dijelimo zajednički pogled u budućnost i orijentirani smo na razvoj hrvatskog gospodarstva u suradnji s javnim sektorom, a naš krajnji cilj je bolja kvaliteta života građana, koju ćemo postići ako potaknemo oporavak gospodarstva“, naglasila je Sumpor.

Da je gospodarstvo ključni problem Hrvatske, složio se i nezavisni kandidat Davor Huić. „Dok ne riješimo očajno stanje ekonomije, nijedan drugi aspekt života hrvatskih građana se neće poboljšati. Da bismo brže rasli moramo smanjiti porezno opterećenje građana, racionalizirati javni sektor, poticati poduzetnički duh smanjenjem nepotrebnih regulacija, uvesti transparentnost na teritoriju cijele Hrvatske te napraviti reformu neefikasnog pravosuđa", poručio je Huić.

„Postoje dvije opcije. Prva je stajati na mjestu i uporno birati krive politike. Druga je krenuti naprijed i birati ljude koji su se dokazali u poslu, društvu, u politici. Ova koalicija snažna je poruka biračima da sada postoji izbor te da svi imamo priliku izaći na izbore i birati ljude i stranke koje ovom društvu mogu dati nove vrijednosti. U Uniji Kvarnera zadovoljni smo da imamo partnere s kojima možemo graditi drugačije društvo, moderno i progresivno“, kazao je predsjednik Unije Kvarnera Marko Boras Mandić. Kako je zaključio, upravo je okrupnjavanje političkog centra u Hrvatskoj onaj korak koji će pružiti priliku da se u Hrvatski sabor vrati politika koja će služiti građanima.