I nakon milijun kuna duga, HDZ opet Bene poklanja Željku Kerumu

×

Poruka greške

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/marijana/public_html/pametno/includes/file.phar.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters u drupal_get_feeds() (red 394 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).

Split, 28. veljače 2018. – Javnost je već upoznata kako je jedna od točaka dnevnog reda na sljedećoj sjednici Županijske skupštine Splitsko - dalmatinske županije, zakazanoj u ponedjeljak, 5. ožujka, ponovno izglasavanje koncesije za plažu Bene i to, gle čuda, opet tvrtki povezanoj sa Željkom Kerumom, National d.o.o., o čemu se danas oglasila stranka Pametno.

Oštro osuđuju malverzacije koje su dovele do činjenice da će Željko Kerum svojom novom tvrtkom, preko nećaka, i nakon milijun kuna duga, ponovno vladati Benama. Hobotnica izgleda ovako:
koncesiju na Benama prvo je imala tvrtka Uvala Bene d.o.o. čiji je vlasnik bila tvrtka Adriatic d.d., poznata kao bivši vlasnik Hotela Marjan, a koja je ostala dužna skoro milijun kuna,
sada se pojavljuje nova tvrtka, National d.o.o. koju zastupa Igor Sapunar, isti onaj koji zastupa i Koteks d.d. Inače to je nećak Željka Keruma i sin Petroslava Sapunara, predsjednika Županijske skupštine, i on će dobit koncesiju na 15 godina, a nema zaposlenih, nema prometa po računu i vlasnik neće odgovarati svojom imovinom.

- Uvala Bene d.o.o. ostala je dužna po ugovoru o koncesiji za Bene skoro milijun kuna. I to je tragedija ove priče - ističe Ante Renić, županijski vijećnik Pametno i dodaje – Svima nama ukradeno je tih milijun kuna, a vladajući HDZ ''sjedi i gleda'', i pušta Željka Keruma da radi što hoće. Tvrtka Uvala Bene d.o.o. sada je blokirana i prijeti joj stečaj, što znači da se mi porezni obveznici sigurno nećemo naplatiti za korištenje plaže i navedeni dug. A s tim je sigurno dobro upoznat i Tomislav Režić, član uprave Uvale Bene i, znakovito, član nadzornog odbora Parkova i nasada.

No to nije jedina ironija i tuga ove koncesije. Naime, baš na prijedlog stranke Pametno, u nove ugovore o koncesiji uvršten je uvjet da vlasnik tvrtke kojoj se daje koncesija za njeno plaćanje jamči i svojom imovinom, a sve kako bi izbjegli slučajeve kao s Uvalom Bene, da tvrtka ode u stečaj i potraživanje ostane nenaplativo.

- Na sjednici u ponedjeljak naći će se skoro 50 ugovora o koncesiji s tom garancijom koju smo tražili, ali baš u jednom ona nedostaje. Pogađate, to je ugovor o koncesiji za Bene. Samo u tom slučaju vlasnik tvrtke ne odgovara svojom imovinom. Koalicija HDZ–HGS vjerojatno će opet omogućiti tvrtki povezanoj sa Željkom Kerumom korištenje plaže Bene, unatoč dugu od milijun kuna, a za taj poklon neće odgovarati niti svojom imovinom. Na vidjelo je izašao sav jad HDZ-a, koji je spreman na javno sramoćenje samo da se održi na vlasti. Nije važan prijašnji dug Uvale Bene, nije važan sukob interesa Petroslava Sapunara, nije važno što tvrtka nema zaposlenih ni prometa i što je to jedini ugovor o koncesiji bez osobnog jamstva vlasnika tvrtke. Važno je samo ostati na vlasti, a mi ćemo to već platiti – zaključio je Renić.

Foto: dnevnik.hr.