Promovirat ćemo vrijednosti liberalne demokracije

Zagreb 11. studenoga 2018. – Skupina mladih ljudi koji su nezadovoljni funkcioniranjem temeljnih organizacija društva, kako pravosudnih tako i političkih, odlučili djelovati u javnosti kroz zajedničku organizaciju. Tako se danas javnosti predstavio novoosnovani Forum mladih stranke Pametno. Okupljaju kažu članove i simpatizere Pametno mlađe od 33 godine starosti, bez obzira na spol, vjersko, nacionalno ili seksualno opredjeljenje. 

- Odgovornim djelovanjem za opće dobro želimo poboljšati položaj mladih u Hrvatskoj i zaustaviti negativan trend iseljavanja u inozemstvo. Moji vršnjaci odlaze jer nisu u mogućnosti zadovoljiti osnovne životne potrebe u Hrvatskoj, što je žalosno – kaže Marin Ružić, novoizabrani predsjednik Foruma mladih i dodaje – Vjerujemo da je uređena demokratska država moguća. Zato ćemo svojim djelovanjem mijenjati paradigmu politike kao koruptivne i negativne aktivnosti i primjerom pokazati kako je, za stvarne promjene, nužno političko djelovanje svih aktera u društvu. Mladi smo, puni energije i želje da nam bude bolje u Hrvatskoj, a ne negdje drugdje.

Svojim djelima danas oblikujemo društvo trideset godina u budućnost, društvo u kojem će odrastati naša djeca i ono će zasigurno biti bolje od današnjeg zbog našeg djelovanja– zaključio je Ružić. Marin radi u privatnom sektoru, član je predsjedništva splitskog ogranka stranke Pametno, po struci magistar ekonomije, a u slobodno vrijeme veliki zaljubljenik u ples. 

Na osnivanju Foruma mladih u Zagrebu okupili su se mladi stranke Pametno iz cijele Hrvatske, a uz Marina Ružića, izabran je i tajnik Foruma, Igor Skoko, županijski vijećnik stranke Pametno u Skupštini Splitsko – dalmatinske županije.