Radimo u interesu grada

×

Poruka greške

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/marijana/public_html/pametno/includes/file.phar.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters u drupal_get_feeds() (red 394 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).

Split, 19. lipnja 2017. – Nakon poziva gradonačelnika Krstulovića Opare na sudjelovanje u izradi proračuna te brojnim komentarima o sastavljanju potrebne većine za konstituiranje Gradskog vijeća, preuzimanju odgovornosti i voljenju grada, danas se javnosti, na ovu temu, obratila i stranka Pametno. Kažu da je prvi i osnovni korak formiranje Gradskog vijeća, a neće izigrati povjerenje svojih birača koji im nisu dali mandat za koaliranje s HDZ-om.

- Zašto Pametno neće u koaliciju s HDZ-om? Vrlo jednostavno, mi HDZ-u ne vjerujemo, a to nepovjerenje temeljimo na 28 godina povijesti njihovih obećanja. Ovo je isti onaj HDZ koji je Hrvatsku doveo praktički do najsiromašnije države u Europskoj uniji, a kao primjer njihovog djelovanja u Splitu sjetimo se samo Spaladium Arene. Oni nisu promjena kakva ovom gradu treba, samo su sada dodali celofan s ukrasnom mašnom. Netom prije izbora sastajali su se u Rogoznici s gospodinom Kerumom, s kojim vrlo uspješno surađuju u Županiji već 8 godina. I sada izigravaju nevina lica tražeći našu podršku. Za političku trgovinu, za namještene natječaje, za fiktivnu dodjelu koncesija, za fotelje gradskih i županijskih tvrtki. Ne dolazi u obzir – kaže odlučno Marijana Puljak, predsjednica Pametno i dodaje – Izigrali su zajednički dogovor na Žnjanu, na razini kotara, što su tek u stanju napraviti na razini grada. Mi ćemo biti korektiv, zdrava oporba ovoj vlasti, podržavati sve dobre projekte i uvijek ćemo ponuditi ideje i rješenja. HDZ može prihvatiti sve prijedloge, a bude li dovoljno političke mudrosti, Split će napredovati i razvijati se.

Istaknuvši kako je Pametno i nastalo kao reakcija na ovakvu politiku velikih stranaka, Marijana Puljak naglasila je kako je prvi i osnovni preduvjet formiranje Gradskog vijeća. Kad i ako se konstituira Vijeće, analizirat ćemo predloženi proračun i vidjeti kako se to odnosi na budućnost našeg grada. Pametno je odgovorno prema svojim biračima koji nas nisu birali da bi podržali HDZ na vlasti. Analizirat ćemo prijedloge i podržati dobre stvari za grad, loše ćemo kritizirati i davati prijedloge i ideje da se poprave, davati svoje prijedloge i nadamo se da će biti prihvaćeni.

- 20 % ljudi našeg grada ukazalo nam je povjerenje i mi ga ne namjeravamo izigrati – zaključuje Puljak uz poruku svim kolegama iz Gradskog vijeća – povjerenje se gradi iz temelja, djelima, a ne lijepim riječima, od izbora do izbora.