San Sustipanske noći promiče kulturu, a ne politiku

Split, 20. travnja 2017. – Kako se bliži dan lokalnih izbora, tako smo svjedoci svakakvih pokušaja privlačenja pažnje u našem gradu, a posljednji stiže iz Gradskoga kotara Meje, kojima odjednom smeta manifestacija San Sustipanske noći. Razlog koji navode je bizaran, a svakako i licemjeran – u GK Meje odjednom su zavapili zbog mira mrtvih, pokopanih na Sustipanu prije više stoljeća. Zanimljivo kako predstavnicima istoga kotara nije smetalo održavanje istih glazbenih događaja, na istome mjestu, niti jednom do ovih lokalnih izbora.

Uistinu je postalo nakaradno tko se sve i s kojim argumentima danas bori za tzv. kulturne vrijednosti, a ispod toga celofana lako je prozreti da se radi isključivo o borbi za svoju ideologiju i politiku. Tim više što se uvijek izabere i prigodan trenutak, a ovoga puta to su lokalni izbori. Sramota je u koje bi nas stoljeće neki vratili, samo da im to omogućimo. Ali, nećemo im dopustiti takvo što – istaknula je Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno i kandidatkinja za gradonačelnicu grada Splita.
Puljak je poručila svim političarima da se kane kulture i prepuste je kulturnjacima te da ne nameću kulturi svoju političku stranku i ideologiju.