Sretan Božić i pametna Nova godina!

×

Poruka greške

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/marijana/public_html/pametno/includes/file.phar.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters u drupal_get_feeds() (red 394 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).

PAMETNO KROZ 2018. 

Optimistični u zaokretanju Hrvatske, ispraćamo 2018. godinu, godinu u kojoj smo slavili naš treći rođendan i odradili 'samo' jedne izbore, u lipnju u Splitu, za mjesne odbore i gradske kotareve. Kako svemu pristupamo jednako ozbiljno i ovoj smo se kampanji posvetili kao da je najvažnija na svijetu zbog čega zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način u njoj sudjelovali.

To se naravno odnosi i na sve druge aktivnosti stranke, kojih je bilo mnogo tijekom godine – humanitarne i društvene akcije, javni i medijski nastupi, edukacije kroz koje smo rasli i učili. Jer vjerujemo da je znanje najveće bogatstvo, kako nas osobno tako i društva u cjelini, potencijal kojim svakodnevno mijenjamo Hrvatsku na bolje. Naša misija je zaokrenuti Hrvatsku u zemlju znanja, rada i poštenja, kroz odgovorno i pošteno političko djelovanje.

Kako je to izgledalo u praksi, na terenu?

Na nacionalnoj razini razgovarali smo s potencijalnim partnerima o zajedničkom izlasku na Europske i druge izbore, na čemu smo se na kraju zahvalili i odabrali pošteniji pristup jer na kompromise poput sukoba interesa radi vlastite koristi, a na štetu građana i Hrvatske, nismo pristali. Tu je završila priča o tzv. Amsterdamskoj koaliciji čime smo sebi otvorili vrata za nove suradnje i političke izazove.

To ćemo najbolje ostvariti zadržimo li mlade u Hrvatskoj, da ono najbolje od sebe daju našem društvu, i to tako da smo osnovali Forum mladih stranke Pametno, koji će se baviti problemima i mogućnostima mladih u Hrvatskoj. Osim virtualne, medijske i svake druge vrste podrške, na raspolaganju im je i logistika novog ureda u Zagrebu, u Savskoj ulici, u kojeg smo se uspješno smjestili u listopadu. Uz interno jačanje stranke, rasli smo i prostorno pa je u prosincu osnovan novi ogranak Pametno Velika Gorica.

Zahvaljujući članstvu u ALDE-u (grupaciji liberalnih stranaka Europe) sudjelovali smo na brojnim seminarima i edukacijama, u Hrvatskoj i inozemstvu, učili od boljih i iskusnijih od nas. Na tim smo temeljima organizirali i odlične događaje i javne nastupe poput Liberalnog foruma o obrazovanju i mladima u Splitu, o inovacijama u Osijeku, kavu s uspješnim hrvatskim poduzetnicima i javnu tribinu o građanskom odgoju u Zagrebu. U studenom smo, kao šlag na kraju, organizirali izvrsno posjećenu konferenciju Hrvatska bez korupcije.

Na nacionalnoj razini poslali smo preko 30 objava za medije, reagirali na rad Vlade i resornih ministarstava, prijedloge zakona o poljoprivredi, udomiteljstvu, gospodarenju otpadom, poreznu i mirovinsku reformu, stanje u zdravstvu i obrazovanju, osudili plagiranje i lažno namješene natječaje, reagirali na Istanbulsku konvenciju, petogodšnjicu članstva u EU, krizu europske politike prema migrantima, molitelje pred bolnicama i najvažnijem državnom dokumentu, proračunu RH za 2019.

Lokalno smo, kažu brojke, bili jako aktivni i to najviše kroz rad Gradskog vijeća grada Splita i Skupštine Splitsko – dalmatinske županije. Brinemo o komunalnim i socijalnim temama, promičemo otvoreno i odgovorno političko djelovanje, uvijek dosljedni u svojim stavovima i principima. Reagirali smo 55 puta objavom za medije na razne lokalne teme, održali više od 20 konferencija za medije, postavili preko 200 vijećničkih pitanja na 23 sjednice Gradskog vijeća odnosno Županijske skupštine. Kroz više od 60 amandmana i sudjelovanja u javnim raspravama nastojali smo pomoći građanima Hrvatske da bolje žive, budu zdraviji i zadovoljniji. U svim našim ograncima poduzimali smo aktivnosti u tom smislu, s krajnjim ciljem promicanja politike kao rada za opće dobro svih, a ne samo odabranih.

Vjerujući kako je to moguće, unatoč brojnim poteškoćama i izazovima, nastavljamo s našom borbom za drugačiju Hrvatsku, za napredno društvo osobnih i ekonomskih sloboda u pravno funkcionalnoj državi. I sve to ne bilo moguće bez naših članova i simpatizeraZato veliko hvala svima što i dalje, zajedno s nama, gaje nadu i optimizam u mogućnost promjena. Mi smo jedina stranka koja zastupa i živi vrijednosti liberalne demokracije bez fige u džepu. Nova prilika za Pametno već su Europski izbori u svibnju 2019. koji su jako važni za budućnost Hrvatske u Europskoj uniji i svijetu općenito. Do tada, stojte nam dobro, zdravo i veselo. 

Sretan Božić i pametna nova 2019. vama i vašim najmilijima!