Tražili smo razrješenje predsjednika Gradskog vijeća

Split, 12. rujna 2017. – Ako su medijski napisi istiniti, to čini veliku štetu Vijeću, kao i samom gradu Splitu, kažu u stranci Pametno. Pitali su gospodina Šundova je li istina da je protiv njega podignuta kaznena prijava, ili nije. Prema informacijama policijske uprave Splitsko – dalmatinske, 57 – godišnjak se sumnjiči da je "korištenjem neistinite liječničke dokumentacije i pečata u svrhu ostvarivanja prava iz Domovinskog rata, u postupku pred nadležnim uredom upotrijebio neistinite liječničke nalaze i dokumentaciju i na taj način ishodovao rješenje o priznanju statusa HRVI i pravo na invalidninu, temeljem čega je ostvario pravo na osobnu invalidninu i pravo na porezne olakšice. Na taj način je od 2006. do 2017. g., stekao protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 101 tisuću kuna."

- Situacija je, nažalost, vrlo jednostavna. Ako je protiv nekoga podignuta kaznena prijava, moralno je, do okončanja postupka, odstupiti s časne funkcije predsjednika Gradskog vijeća. Nikako nam nije namjera raspravljati o sadržaju ili ishodu prijave, to je u nadležnosti suda, samo nas zanima je li istina ili nije da je protiv gospodina Šundova podignuta kaznena prijava. Kako smo ostali bez odgovora, zatražili smo glasanje o razrješenju – istaknuo je Jakov Prkić, vijećnik Gradskog vijeća Grada Splita.

Za glasanje o razrješenju potpise su, uz vijećnike stranke Pametno, dali i vijećnici MOST-a, Goran Kotur i Josip Markić iz SDP-a.