Ugrozili su nacionalnu sigurnost, svi moraju otići

Split, Zagreb 15. siječnja 2019. – Vlada je znala da Izrael nema dozvolu za prodaju aviona, što dokazuje i zadnji mail koji smo imali prilike vidjeti putem medija, a došao je iz američkog veleposlanstva pomoćniku ministra obrane! Vlada je lagala te snosi krivnju ugroze nacionalne sigurnosti i sramoćenja države, što je u konačnici epilog ovog tragičnog posla kojim se Plenkovićeva Vlada bavila gotovo dvije godine. 

- Ovo je kraj, cijeli državni vrh mora otići. Oni su neozbiljni i neodgovorni ljudi koji ne znaju i ne mogu voditi državu. Vlada je ugrozila nacionalnu sigurnost zemlje i neopisivo osramotila Hrvatsku – kaže Marijana Puljak, predsjednica Pametno i dodaje – Što je najgore, sramoćenje nije stalo. Negiranje krivnje pokazuje koliko su očajni u borbi za fotelje i svoju osobnu korist. Fijasko s kupnjom aviona dokaz je njihovog poslovnog neznanja, a nisu u stanju ni upravljati državom u smislu zaštite i održavanja nacionalne sigurnosti. Svojom traljavošću doveli su u pitanje sve buduće poslove, nitko nas više ne doživljava ozbiljno. Zato je vrijeme da odu. 

Od samog početka Vlada je bila netransparentna o ovoj temi, skrivajući detalje koji su trebali biti dostupni javnosti, navode dalje u Pametno. Nejasno je bilo zašto Hrvatska uopće kupuje avione, zašto taj novac nismo uložili u obrazovanje ili zdravstvo, sve su radili iza zatvorenih vrata. Danas nas lažu u lice i dovode u pitanje osnovne vrijednosti povjerenja i sigurnosti naših sugrađana. A to su vrijednosti s kojima se nitko ne smije igrati. Njihovo licemjerje i besramnost su beskrajni, jednom to mora prestati jer dovodi u pitanje budućnost naše djece i cijele zemlje – zaključili su.   

U normalnim zemljama ministri i premijeri odlaze i daju ostavke i za puno manje propuste od laganja i ugroze nacionalne sigurnosti, istaknuli su danas u stranci Pametno.

Foto: Index.hr